Kuantan Photographer | Jurufoto Kuantan

By: Gezzeg Photography Design

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-Aug-2008 14:47 Email | Share | | Bookmark
KebabommmmMMM...

Quote:

Gezzeg Photography & Design Editing Style
Hari ni nak cerita sedikit tentang our editing style. Mungkin anda perlu tahu.

// Standard Touch
Teknik editing yang sering diapply pada foto-foto untuk tugasan formal seperti majlis perkahwinan, cukur jambul, koporat. Kebiasaannya editing style ini diterima oleh semua pelanggan.

Melibatkan adjustment pada level, curve, color balance dan sharpen. Pada sesetengah gambar, stamping dan crop tools juga digunakan untuk menambah impak.

Hasilnya gambar akan kelihatan lebih clear, natural, sharp dengan warna menarik. Pada sesetengah foto, sangat membantu tambahan warna sangat membantu menaikkan mood dan suasana. Gambar seperti B&W, Sillhoute dan Light Trail juga dikategorikan dalam Standard Touch oleh kami.

Contoh standard touch kami

*preview photo & editing by RajaLanun

// Extreme Touch
Teknik editing yang sering diapply pada foto-foto yang hanya diminta oleh pelanggan. Editing style ini hanya diterima oleh sesetengah pelanggan sahaja.

Melibatkan penggunaan photoshop tools, filters dan teknik yang pelbagai. Mengambil masa dari 10 minit sehingga beberapa jam hanya untuk sekeping gambar.

Hasilnya gambar berkenaan kelihatan seperti di"superimpose"kan, atau seperti lukisan dan fantasi. Kebiasaannya mempunyai konsep atau tema tertentu. Disebabkan untuk menghasilkan karya berkenaan mengambil masa dan teknik yang pelbagai, maka memberi kesan kepada kos serta limit kepada beberapa keping sahaja untuk satu sesi.

Contoh extreme touch kami


*preview photo & editing by pelukisgila

Kami tidaklah mengatakan style editing kami yang terbaik. Tetapi kami hanya cuba yang terbaik yang kami mampu untuk kepuasan hati anda. Kami memang suka mempelbagaikan artwork kami disini, namun kami berusaha berikan artwork yang paling sesuai dan terbaik mengikut kehendak anda.

Terima kasih.
Suku Sakat Raja Lanun



Gezzeg Wedding Photography
Hasrul & Noli, The Reception





























*preview photo & editing by RajaLanun

Gezzeg Wedding Photography
Yus & Fahme, The Solemnization

































*preview photo & editing by RajaLanun


Wednesday, 13-Aug-2008 07:35 Email | Share | | Bookmark
One Two Teeeeee.... (macam anak Raja Lanun sebut... huhuhh )

Quote:
Kepada customer2 yang dikasihi, bawa bersabar kerana kami sedang upgrade dari engine 2 lejang ke 4 lejang. InsyaAllah, kami akan siapkan semua album anda ASAP.

BTW Attention to job seekers - Call us if you interested to join Gezzeg Photography & Design. Good in illustrator & photoshop. Fresh grad & experience are welcome. Full time position. Part time can try. We need a highly motivated, fast learner, passion in graphic design, creative, ready for challenge, tahan torture and ambitious. No need high cpa and gpa, we need technical proven by our test. We need your fast and furious finger skills. Education just dips of certs only. Prefer boys.

you say you are graphic designer?
dare take the challlenge?

Call/SMS RajaLanun 0129082320/0199982092



ONE________________________________

Wedding PhotoShoot: Noli & Hasrul, Nikah Sanding

































Photog & Edit: RajaLanun

TWO________________________________

Engagement PhotoShoot: Asrulsani & Suhaina







Photog & Edit: Crysis

TEE!!! ________________________________

Marhaban & Cukur Jambul PhotoShoot: Namanya ku udah lupa!!! Cek semula!

























Photog & Edit: LittleMulan/RajaLanun


Thursday, 7-Aug-2008 07:22 Email | Share | | Bookmark
Profile Photo Shoot: A trip to estate





Wednesday, 6-Aug-2008 17:49 Email | Share | | Bookmark
Gezzeg Photography & Design Latest News

Next on Gezzeg Photography & Design Fotopages! Yeehaaa!

Wedding Photoshoot: Noli & Hasrul





*photo n edit by RajaLanun

Iklan! Iklan! Iklan


*photo n edit by PelukisGila


Monday, 4-Aug-2008 10:59 Email | Share | | Bookmark
Indian Engagement: Thillaivasan & ShasiKala

Satu pengalaman yang tak boleh dilupakan. Dari design banner dalam tulisan tamil, till shoot event sangat2 lah mencabar. But majlis berlangsung dalam suasana sangat ceria, meriah dan colourful! best bangat! ending nya ramai2 belasah tosey ler!





*priview photo & editing: Crysis







































*priview photo & editing: RajaLanun





*priview photo & editing: KingFard


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net