Kuantan Photographer | Jurufoto Kuantan

By: Gezzeg Photography Design

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 25-May-2009 13:39 Email | Share | | Bookmark


























Wednesday, 20-May-2009 05:05 Email | Share | | Bookmark
Invitation To Suku Sakat RajaLanun Community

Salam,

Kami menjemput kepada semua lanun fotografi, dukun2 fotografi, bomoh2 fotografi, pengawal istana fotografi, tok mudim fotografi, tok selampit, pawang langit, gundik2 fotografi, sida2 fotografi, atau rakyat jelata yang nak berkongsi ilmu fotografi bersama kami untuk menyertai Komuniti Suku Sakat Raja Lanun .


Komuniti berbentuk forum perbincangan atas talian, menggantikan forum Gezzeg.com yang pernah dibuka 99 tahun dahulu. hehe.

Terbuka kepada semua peminat2 fotografi, juga grafik. Mempunyai tujuan umum berikut

Mencari Rakan-Rakan Baru, Mencungkil Bakat-bakat Baru
Perjalanan kami masih jauh dalam bidang ini, kami juga merasakan memerlukan rakan-rakan seperjuangan yang sudi berjalan bersama-sama dalam meneruskan perjuangan ini. Selain itu kami berharap komuniti ini juga diharap mampu secara tidak langsung menjadi platform untuk bakat-bakat baru dalam bidang seni fotografi dan grafik untuk memulakan tapak dalam bidang ini. Kami berusaha sedaya upaya kami membantu mengupas segala persoalan atau sekurang-kurangnya mencari penyelesaian bersama-sama dalam memartabatkan diri dalam bidang-bidang ini.

Berkongsi Pengetahuan dan Kemahiran
Tujuan utama forum ini juga adalah untuk berkongsi pengetahuan dan kemahiran dalam seni fotografi dan grafik. Kami berharap komuniti ini mampu menjadi suatu platform untuk kami dan ahli-ahli lain berkongsi ilmu dan kemahiran disepanjang terlibat dalam seni fotografi dan grafik.

Aktiviti & Program
Terdapat banyak underground move yang sedang dirancang oleh Team Suku Sakat Raja Lanun bagi ahli2 yang berdaftar. Semua program2 ini akan dilaksanakan dari masa ke semasa bergantung keada kesesuaian masa dan juga faktor2 lain yang berkait. Kami juga berminat dan berbesar hati untuk menjayakan projek-projek yang dirancang oleh anda lain. Antara program-program yang bakal diadakan adalah seperti artwork contest, workshop, tag team, t.t session dan pelbagai lagi aktiviti-aktiviti menarik yang telah kami listdown ketika ini.

Mengeratkan Sillaturrahim
Wujudnya komuniti ini bukan bertujuan untuk bersaing dengan komuniti2 yang lain. Sekadar menyediakan satu lagi platform daripada yang sedia ada. Lebih2 lagi daripada zom timur ni. Mereka yang mendaftar sebagai ahli Suku Sakat Raja Lanun Community ini sudah pasti mempunyai minat yang sama, jadi diharap melalui komuniti ini dapat mengeratkan lagi hubungan sillaturrahim diantara ahli tidak kira dimana mereka berada. Kami juga berharap komuniti ini dapat mendekatkan jurang antara kami di GPD dengan rakan2 diluar dan dapat membentuk semangat berpasukan dikalangan ahli.

Prinsipal Suku Sakat Raja Lanun, Pejuang Fotografik
Dalam forum ni, kitorang akan guide korang macammana style and teknik Suku Sakat RajaLanun atau Gezzeg Photography & Design.Prinsipal ini merupakan garis panduan kitorang dalam melatih jurufoto-jurufoto dan graphic designer baru dalam team jurufoto Gezzeg Photography And Design yang dikenali sebagai Suku Sakat Raja Lanun dan kini akan dikongsi bersama semua!

Sampel Video Tutorial


Antara wajah2 kanak2 riang dalam sesi rekrut baru2 ini










Join Us?
http://www.rajalanun.com






Thursday, 14-May-2009 16:39 Email | Share | | Bookmark

Salam Sejahtera Semua,

Pe kabo weh, lama menyepi kita dops? Biasalah melaksanakan tugas2 harian. Siang dan malam.

Lama tak update ni. Stok pun dah banyak berserabut dalam pc. Sabar ek. Nantikan gambar2 seterusnya.

Baru2 ni dapat gi Sarawak Shoot Satu Majlis Perkahwinan...





Di sebuah daerah bernama Samarahan



Naik feri bang.... short cut tu. Jalan darat lagi jauh....





Tapi meriah la kan...aku suka dengar rentak kompang diorang... dari luar rumah sampai dalam rumah... penoh ngan org kompang je dalam rumah. Meriah giler.





dan semestinya hidangan lauk nya...



pastu ada pulak pertandingan tarian... berpeluh aku kuar masuk rumah...





Sempat la gi jalan2...







Warghhh! Keh keh keh...





Wednesday, 29-Apr-2009 13:47 Email | Share | | Bookmark

Salam guys, no update today.

But ada sedikit iklan utk support kawan2 fotografi. Mereka2 ini merupakan rakan2 yang berpengalaman dalam fotografi dan seni reka grafik. Kepada sesapa berminat sila lawati pautan ke laman web yang diberikan bagi mendapatkan maklumat lanjut.

Kursus Potraiture Siri 2 Oleh Monsoonpic

Dapat maklumat lanjut disini.

Bengkel Gaya Dave Hill Oleh Kukubesi

Dapatkan maklumat lanjut disini


Monday, 20-Apr-2009 12:25 Email | Share | | Bookmark
Lely & Idrus

Layan indoor potraiture sket.. da lama tak up...

















Hantaransssss









Laen2 shot, ari ujan... ngan aku sekali berpayong... Nak pensan rasa pikul senjata api ngan payong sekali, spoil tol!























Quote:

Gezzeg Photography & Design Is Hiring
Post: Full Time Graphic Designer / 1 Post Only
Requirement: Base In Kuantan, Adobe Photoshop/Illustrator.
Level Of Education: Fresh Grad ~ Cert/Dip Level
Please contact Mr.Ghazali 0199982092 for interview ASAP.



[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net