Kuantan Photographer | Jurufoto Kuantan

By: Gezzeg Photography Design

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 17-Apr-2009 05:44 Email | Share | | Bookmark
Final round.... toing toing!

Thanks again to Jet & Firul, at last finish oledi our session. Now need proceed to album finishing.

Thanks to Crysis for assist trough the one hour session. Panas tol...














Monday, 13-Apr-2009 14:54 Email | Share | | Bookmark
Sedang kemaskini.... harap bersabar...

Iklan Sebentar...

Quote:


Pengumuman:

Grand T.T Kuantan, Salam Perkenalan!!!!!!

Tarikh: 15 April 2009
Lokasi: Traffic Light
Time:9.00pm

Kepada semua jurufoto yang free esok. Di jemput hadir ke T.T esok. Hobbiest ka, wedding photographer ka, dslr ka, compact ka, nikon ka, canon ka. Semua kategorilah. Baru ka lama ka dijemput hadir. Mana geng maran, geng lipis, geng rompin ka semua laaaa. Takda anjuran mana2 just nak meramaikan majlis. Jom laaaaaaaaaa!!! Ni je peluang ada nak kumpul. Pasni kompem tak dapek nak wat aaaaaa....



Currently confirm:
DrAli http://photo.2121studio.com/
Kamal DnoraCollection http://www.dnoracollection.com
Junaidy Monsoon http://monsoon.fotopages.com
Hj Khairul http://sinarkaj.fotopages.com
Zamri Maran
Zikri UIA
Zaini Galing http://zainiabdullah.fotopages.com
Gezzeg http://www.gezzeg.com
TomRamzul http://www.tomramzul.com
KingFard http://kingfard.fotopages.com
GarudaTImur http://garudatimur.fotopages.com
Crysis http://crysis.fotopages.com
Pejal
Wan Hanazeli




------------------------------------------------------------------------------------------------


Lama dah rasanya tak ngedit lebey2 ni. Ermm. Ni shot kat Batu Gajah Perak. Di Kelly Castle. Aku edit abes cepat. Maleh nak layan lama2. Kang tak tido lak. Mintak maaf kalau kurang kemas.

Time shoot ari ujan, tak dapat shot best berlatarbelakangkan castle tu. Byk maen indoor jer. Jenoh mencari angle and setting sebab start dah kul 6 lebey.

Thanks to Jet & Firul invite kitorang datang sana. Masa outoor ni kitorang sebenarnya dah flat giler dah. Tom cakap mata aku dah merah menyala. Aku pun perasan berpeluh semacam macam nak pitam. Tapi bolehla balun lagi mana patut.

Thanks to Tombak Api & Garuda Timur for the great assist trough the session.













Gezzeg team at Hotel, just arrive from Kajang at 3.00 am. Sempat lagi rakam video masa backup data majlis Nani & Megat. See how we work for you.

Perkh, pekat giler loghat pahang aku. Adusss...




Friday, 27-Mar-2009 04:49 Email | Share | | Bookmark
Currently in update...

Sekarang kitorang tgh menyiapkan album2 bulan 3 baru ni.

Entry kali ni adalah untuk Nani & Megat. Lokasi majlsi besar di Kajang. Outdoor di putrajaya. Kitorang dah lama ngidam nak turun putrajaya. Tgk building2 indah putrajaya sungguh mengujakan. Dalam kepala macam2 benda nak wat. Sekali lagi, masa tak mengizinkan, majlis habis agak lewat dan hari pon da gelap. Nani plak ada masalah ngan makeup nyer. Tak ley nak wat apa. Kitorang plak rushing nak ke Batu Gajah malam tu jugak. We just try do de best lar. Thanks to Tom n Fakhrul. Sangat professional, though masing2 dah nak collapse dah. Tapi mantain professionalisma melayan aku mengubah2 lighting. Takpa pasni aku pegang light plak, korang shoot.

Majlis bermula sebelah malam untuk sesi nikah. Kami dikejutkan dengan kehadiran sepasukan lagi jurufoto. Bilangan agak ramai. Memang berasak gak la nak dapatkan angle. Macam press plak. Katanya team satu lagi dari Red Karpet. Tak pasti betoi atau tidak. Mula2 tu rasa cam gabra giler jer sebab ada team lain. Maklumla kitorang ni masuk kampung orang, tak kenai sapa kat sini. Tumpang lalu tunjuk ajar. Apa pun alhamdulillah dapat gak ler sket2. Hope Nanti n megat happyler tgk hasil kerja orang kuantan neh.











Iklan2... hahaha!




Unscensored Gezzeg Photography & Design


Testing wat slideshow for this wedding.


Quote:

Just for info:
We are full on 29,30,31 Mei and 6 and 7 Jun.
Tq.

Regards,
RajaLanun


Tuesday, 24-Mar-2009 17:39 Email | Share | | Bookmark
More updates

This time kita flash back sket ke special ourdoor session done in feb last time. This idea come from EG n Wan sendri yang sebut nak shoot ala 60's yang lain dari lain. Dengar je camtu kitorang memang teruja jugak la. Coz, outdoor yang macam ni, memerlukan pelbagai setting yang seboleh2nya bertepatan dengan konsep. Dari segi pakaian baik lelaki or perempuan, make up, lokasi, prop etc. Selain tu kerjasama antara semua as a team sangat ler penting. Macam2 idea dah plan, tapi just 50% jer terlaksana as terbatas dari segi beberapa perkara yang tak bley nak dielakkan.

Nak ucap makasih pada EG dan Wan, oso all my dearest team yang sudi join as lightingman Crysis and GarudaTimur, mekap artist RafiqAli and Man. Best kijer ngan korang and sorry for all double trouble during the session. Letih toksah cakap aaa. But really enjoy n puas ati. Seharian outdoor, dari pagi sampai petang. Memang masak. Thanks alot guys!



This outdoor done at Sg Lembing. Actually kitorang dah lambat dah. Dah lewat petang gak masa start tu, then dah nak ujan lak time tu. But alhamdulillah lah, sebelum ujan tu. Sempat kitorang dapatkan few shot.

One of the shot we preview before...


Here some more...

















Some of the making yang tak sengaja dapat..



macam main nombor pulak dok cangkung gini dops...


reaksi fotografer sedang menurun



Hope fellow viewers & commentars could throw some idea for next session.
Quote:
Ada tak sapa2 yang ada moto vespa yang comey2, triumph ke, or chopper yang guna monkey bar pun ok gaks! Lokasi berdekatan area2 Kuantan. Nak pinjam wat projek photoshoot bleh? Utk projek bulan menganggur job ni....The Aprils...

Kalau ada tu hubungi Gezzeg 0199982092!


Tuesday, 17-Mar-2009 05:06 Email | Share | | Bookmark
Some updates

Ohaiyooooo... Bla bla bla bla.... huhuhuh... Maaf sekiranya gambar terlalu besar.

Kids Photography Rafiq Nuqman & Najwa Safiyya

This job held at Impiana Resort Cherating. Dah dekat ngan Kemaman dah ni. Cover by Crysis and RajaLanun. Nak shoot kids ni lagi mencabar dari shoot wedding. Lagi2 kalau kids yang 2,3 tahun. Yang dah dapat kaki org kata. Kitorang ler yang dah macam hilang kaki, berkejar sana sini. Shot ratus2 semata2 nak dapatkan best shot yang sekeping dua. Apa pon harap bro Razak and wife happy lor....

























Nak amek gambo pon macho. Dah semula jadi camtu nak wat guane photographer sorang ni...



Wedding Photography - Reception Of Syafa & Nadia

This job held at Danau Kota, cover by Garuda Timur and Raja Lanun. Also join us Teh O and Shahrir from KL. We having fun capture the momentos. Heres some updates.



















Quote:


*Current listening to Stratovarious ~ Black Diamond

Again I see you standing there watching me.
Your gaze, those eyes are tantalizing openly, inviting meto get close to you, can't help myself.

There's fascination in the air.
I try to fight this strong sensation but there's no chance to escape from this temptation.

Feels like I've known you before, repeating phrases,
But I yearn for something more.
I know I can't stay by your side forever,
But I know I won't forget your beauty,
My Black Diamond.

*Last listening to Amuk ~ Akar & Bumi

Tinggi-tinggi kelapa bali
Kental berdiri
Akar di bumi
Walau bermusim di terik mentari
Tidak sekali lupakan diri

Bila menari dongak ke langit
Langkah mu sumbang salahkan bumi
Silap sendiri tak dipeduli
Terbiar sudah membuta tuli
Baru tengadah menyesal diri

Ikutkan rasa kelak binasa
Kerasnya hati membawa mati
Pentingkan dosa sumpah bertakhta
Megah ilusi mejadi mimpi
Panasnya diri bagai dibakar api

Tinggi-tinggi kelapa bali
Walaupun tinggi kental berdiri
Tidak pernah lupa diri
Tidak pernah megah diri
Mencengkam akar di bumi

Rimbun-rimbun daun dedalu
Tinggi di atas sombongkan diri
Pandang langit lupa bumi
Menumpang menunggu mati


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net