Kuantan Photographer | Jurufoto Kuantan

By: Gezzeg Photography Design

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 25-Feb-2009 17:00 Email | Share | | Bookmark

Opppsssss.... tertinggal satu lagi promosi! Hubungi kami kalau dah tak sabar2 tu huhuhuhuhu....

Terbuka utk semua yang nak mencuba, sepanjang tahun 2009! Nantikan berita penuh ketalian maya!


Jgn luper pulak yerp promosi April 2009 akan datang ni! Terhad pada orang2 Kuantan jer yang ni. Jangan marah yer yang lain2 tu.



Regards,
Gezzeg a.k.a RajaLanun
Y.M: mr.ghazali
0199982092


Monday, 23-Feb-2009 14:02 Email | Share | | Bookmark
Masa terlalu cepat

Alo guys. Korang per kabo wei? Tq melawat fp ni. Buruk sangat dah tak update. Huhuhu.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Latest Load
My personal load now.
- Father Of A Daughter, Husband of "A" Wife huhuhuhu kene letak statement ni...
- Office Boy
- Graphic Designer - Photo Editing/Custom Album Design
- Tukang Tangkap Gambar
- Webmaster / Ketua Pelayan ( terjemahan sendiri of Server Administrator)

Sib baik ada assistant si Kimono neh. Tq! Kimono is our assistnt designer, dont know why she choose kimono, batik ada, sutera pn ok huhuhuh.

----------------------------------------------------------------------------------------------
GENG - Upin & Ipin

Korang da tgk citer Geng? Ala citer Upin & Ipin tu ler. Gi ler tgk. Best bangat. For me hasil kerja diorang mmg mabeles ler. Jalan cerita best, lawak best, effect best and technically 3D animation diorang mmg grand abes. Kalau tak best takkan anak gue yang baru masuk 2 tahun baru ni terpegun melayan animasi Malaysia ni. Kompem value for money. Betul betul betul!



----------------------------------------------------------------------------------------------
Promosi April 2009
Buat customer2 from Kuantan yang belom ada jurufoto lagi. Kami ada promosi spesel untuk anda semua yang akan melangsungkan majlis perkahwinan anda pada bulan April 2009 ini!



----------------------------------------------------------------------------------------------
Hapdet La Pulak!
Lama tol nak update la ni. Sekali update mula la pening nak update mana satu. Hurmmm mana satu nak update ni aaaa. Byk da tertinggal.
Just pick mana2 yang ada.

Nadia & Shafa
Ni task 14 Feb baru ni kat Serting Hilir, Bahau, Negeri Sembilan. Ni dah kali kedua orang N9 panggil datang ni. Yang pastinya org N9 kalau kawen mmg meriah amat. Get readylah photographer yang nak cover belah2 N9 ni wakakakakka. Tq to GarudaTimur for assist me trough the journey.























more at http://www.gezzeg.com!

Puteri & Dr Munzir
Job ni awal bulan january 2009. Bukan job under GPD . Masa ni kitorang(Gezzeg jer huhuhuhu) jadi backup bro Hj Khairul a.k.a SinarKaj Photography. Pickup ajer mana2 shot yang ada, so kalau berterabur arrangement nyer, ya ampunnnnnnn.....

























more at http://www.gezzeg.com!

Azi & Syukri by TombakApi

This job cover by our teammates Tom. Second day i join him for reception and outdoor. Best bah! This shot own by Tom. I curik dari flickr dia sebab dia update kat sana. Takdelah, mestilah dengan izinnya.







Beb, aku tatau pulak muka aku camni amek gambo org. Sampai ati ko up kat flickr ko Wakakaka!


Visit his flickr here

Tom testimonial slideshow. Belasah ajer. Tq tom, great job!



----------------------------------------------------------------------------------------------
Photo Contest

Kami ada menerima satu request untuk promosikan satu photo contest terbaru. HIV awareness campaign - photography competition. Organized by Young Mercy CUCMS. Theme "One Life To Live". Sapa2 berminat leh join!



----------------------------------------------------------------------------------------------
Next Update?
Dont know when lah. Mac is coming. ! have a road trip this Mac. Let see...

1 Mac 2009 - Nadia & Shafa just confirm call us for their reception at Danau Kota. Again? Anyone free for Teh Tarik Session?

5,6,7 Mac 2009 - Tom, Garuda Timur, & Me will run out to Kajang. Anyone free? Jom Teh Tarik!

8 Mac 2009 - We make our first step to Batu Gajah, Perak. Anyone?

14,15 mac 2009 - Lely Mariaty, Kuantan.

21,22 Mac 2009 - Thoriq, wait for me yerp!

28,29 Mac 2009 - Flying without wings to Sarawaks....



So thats all for now. Ada lagi nak update. Tapi masa sangat mencumburui kita kan kan kan?. Esok pagi kene bangun awal, ada session outdoor dari pagi sampai petang. Sapa2 free esok tu agak2 nak ikut outdoor area Taman Gelora/Kg Nelayan belah pagi and Sg Lembing belah petang. Halo2 la aku yerp!

Till we meet again ya guys, keep on update your website. Thanks for ya comment!

Regards,
Gezzeg a.k.a RajaLanun
Y.M: mr.ghazali
0199982092


Thursday, 29-Jan-2009 01:25 Email | Share | | Bookmark
Lamanyeeeee tak update!

Lama Tak Update!

Peh lama gila tak update. Korang per citer yerp. Dah dekat sebulan tak update ni. Ermmm kitorang sibuk wat kijer luar. Online pun sempat jenguk2 fp, cek email and update web gezzeg.com. Ni dah ada masa balik, tak sabo nak update latest2 entry.

Jemputan ke Showroom Gezzeg Photography & Design



Owh, kami menjemput kepada semua pengunjung yang mengenali kami ke showroom kami di
Quote:
Location :
Lot 127, 1st Floor,
Kompleks Teruntum,
Kuantan, Pahang
Date: 31 January 2009 - 1 February 2009.


Kami adakan majlis perasmian kecil2an je. Tapi sapa2 yang nak special rate for photography & videography services bolehlah berkunjung ke sana pada hari berkenaan yerp! heheh.

Gaza Conflict

Korang pn tau isu ni, semua orang tau. Semua ada pendirian masing2. Sama la cam kitorang. Simpati ngan mereka. Kebangangan dan kedajalan tentera rejim yang dah macam manusia takda akal dan jiwa, kebaculan PBB terserlah, US plak cam lembu. Huru hara sana sini kempen boikot produk yahud atas kelemahan kita yang tak mampu menghalang. Disebabkan fp ni keluarga yahud punya, but bukan takat fp ni jer, banyak product lain kalau leh nak boikot. tapi siapalah kita nak boikot barang yahud ni kan. Almost everything, yerp almost everything belongs to them. Ni processing notebook ni pun yahud punya kot. So apa kita leh wat? buat la apa patut kan. Paling ringan, berdoa. May god bless all mujahid there. Apa product yang bleh boikot tu! Boikot terusssssssssss!

A Trip to Paka

Baru ni dapat cover job kat paka. Thanks to eg and wan ajak gezzeg turun sana. Dapat la merasa nasi kandaq penang as eg family yang ramai belah sana turun join memeriahkan majlis eg. Siyes Gezzeg rasa cam dok kat penang. Tak sia2 mai dari jaoh. Hak hak hak.. tu jer la tau loghat penang. Ada la sorang adik comel ni tanya Gezzeg,

"Berapa keping dah abang tangkap gambaq harini?"
"Adalah dalam 400 shot dah"
"Tuddiaaaaaaaaa 400 keping na...."... dengan loghat penang n muka terkejut n selamber....

Tersenyum jerla Gezzeg...

Semua sporting abes, especially loving couple nih la, ree adik eg and sukor pak andamnyer. Pengantin mmg mabeles. You are rock SuperWan! hahaha...













Setelah melalui proses QC pada katil, atas permintaan Wan, sekali ujian telah menghasilkan output begini. Ni lah first time dan single shot of SuperWan ever created. Tak kuar mana2 publisher lain selain Gezzeg Photography & Design. hahaha... my superhero SuperWan!











Haaa. Utk preview overall photo majlis jemputla ke EG & WAN ONLINE GALLERY!

Studio Shoot For RafiqsAli Wedding Planner

Baru ni kitorang wat studio shoot utk bro RafiqsAli. Ada 6 orang model, 3 daripadanya Gezzeg, Tom dan Pak Andam hahaha. Time tu Tom jadi DOP, cekap dia setup light. Gezzeg jadi tukang tembak jer aaaa. First time pass kat org lain setup light. Bley la pas ni tag shoot studio ngan tom. Hahah. Anyway, tq all!!!

Memula sebelom shoot model, kitorang test light. Camni la ropenyerrr...









Ada gaya bapak budak tak? Kitorang depan lense mmg over sket. Hahhaa! Anak aku tgk mesti nganga ni hak hak.

Ok, pastu baru shoot..























Utk preview overall photoshoot jemputla ke Rafiqs Ali Wedding Planner ONLINE GALLERY!

Dedication to all fellas yang sedang bekerja keras, sedang tido, sedang susukan anak, sedang honeymoon! Happy day!



Saturday, 3-Jan-2009 18:21 Email | Share | | Bookmark

Hope not too late to wish you all happy new year 2009!

Some shot from Jas & Haikal Engagement...















RajaLanun


Sunday, 28-Dec-2008 17:46 Email | Share | | Bookmark
Photo Retouch

Semalam bonda aku, bagi aku sekeping gambar. Dia mintak aku reprint semula gambar tu.
Tak berframe pun, tapi cantik jer bersampul plastik. Gambar lama tapi masih elok. Pandai bonda simpan.

Rupanya gambar raya bonda sekeluarga, 1 Syawal 1377, 20 April 1958. Ada tertulis kat belakang gambar tu.

Aku tgk composition dia senget, sama ada salah masa shoot atau print aku pn tatau. Ces apalah aku ni, itu semua tak penting sekarang. Nilai foto tu lagi penting berbanding segala prinsipal fotografi pada masa ni, ye tak? Bukan senang dapat lihat wajah bonda pada umur 4 tahun. Ye tak?

Aku dah scan dah.



Pastu gatal rangan retouch sket sebelum hantar print.



Esok aku nak gi print,
RajaLanun


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net